Sastojci
Za biskvit:
- 6 jaja
- 80 g šećera
- 6 žlica tople vode
- 80 g Pšeničnog glatkog brašna
- 1 Prašak za pecivo
- 20 g kakaa
Za kremu:
- 1 l mlijeka
- 100 g Gussnela
- 30 g šećera
- 1 Vanilin šećer
- 250 g maslaca
- 250 g šećera u prahu
Za čokoladnu glazuru:
- 250 g čokolade
- 150 g maslaca
Priprema
-
1
Za pripremu ove slastice potrebne su dvije biskvitne podloge, a morate ih pripremiti svaku zasebno. Pripremit ćete ih na sljedeći način: 3 jaja i 40 g šećera pjenasto miješajte električnom miješalicom 2-3 minute.
-
2
Nakon toga pomiješajte 40 g brašna, 10 g kakaa i pola vrećice praška za pecivo i lagano umiješajte u mješavinu jaja i šećera.
-
3
Odmah dodajte tri žlice tople vode, smjesu lagano izmiješajte i izlijte na pleh obložen pek papirom (vel. 30×40 cm). Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 10 minuta.
-
4
Pečeni biskvit malo ohladite i maknite pek papir. Drugu biskvitnu podlogu pripremite od preostalih namirnica na isti način.
-
5
Dio hladnog mlijeka (oko 150 ml) pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i Gussnelom, a ostatak mlijeka zagrijte.
-
6
Kad mlijeko zakipi, umiješajte pripremljenu mješavinu i uz stalno miješanje kuhajte 2-3 minute. Kremu ohladite, a zatim dodajte maslac koji ste prethodno pjenasto izradili sa šećerom u prahu.
-
7
Za glazuru maslac zagrijte da zakipi, maknite potom s vatre, umiješajte čokoladu i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
-
8
Na pripremljenu biskvitnu podlogu nanesite pola količine pripremljene kreme, na to izlijte pola količine pripremljene glazure, stavite drugu koru, ostatak kreme i prelijte preostalom glazurom.
Posluživanje
Kolač dobro ohladite i poslužite.Savjet
Prije nego narežete kolač, držite ga na sobnoj temperaturi 15 minuta da glazura ne bi pucala.Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar