Ovom prilikom vas častim jednom finom i laganom torticom, koja se ne pece. Napravite ju navečer da lakše dočekate jutro….i da ne dodjete u napast, jer mora prenoćiti u hladnjaku:)) a jako, jako je fina!
Sastojci
Podloga
400 g smrvljenih tamnih keksića od čokolade ili kakaa, ginger keksići, speculaas i sl.
100 g maslaca
Krema
220 g svježeg posnog sira
115 ml jogurta
135 g šećera
500 g mascarpone sira
80 ml vrhnja za šlag
malo kristalnog šećera za posipati pleh
Priprema
1.
U multipraktiku razmrvite keksiće i dodajte im otopljeni maslac i sve dobro promiješajte.
2.
Kalup za tortu promjera 24 cm posipajte sa malo kristalnog šećera.
3.
Pola smjese utisnite prstima u pleh.
4.
Sir, jogurt i šećer miksajte dok smjesa ne bude glatka.
5.
Dodajte mascarpone i vrhnje za šlag i miksajte dok smjesa ne postane čvrsta.
6.
Pola smjese pažljivo istresite na smjesu od keksića i polako poravnajte. Budite pažljivi jer se krema lijepi za keksiće pa da vam se sve ne pomiješa.
7.
Pola smjese od preostalih keksića rasporedite po kremi i zatim istresite pažljivo ostatak kreme i poravnajte.
8.
Završite s preostalim mrvicama od keksića.
9.
Prekrijte kalup prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku preko noći.
10.
Idući dan maknite prsten od kalupa i poslužite.
Posluživanje
Torta za stotku
Ako nemate tamnih keksića, iskoristite obične svijetle keksiće, ali im prije nego dodate otopljeni maslac dodajte žlicu kakaa u prahu. U biti boja keksića nije bitna, jedino zbog kontrasta kreme i podloge. Tortu obavezno ostavite preko noći u hladnjaku. Naravno, možete ju raditi i kao kolač u četvrtastom plehu.
Izvor: coolinarika.com (netherland)
Nema komentara:
Objavi komentar