Spremala sam se napraviti običnu sirnicu a istovremeno sam pekla paprike… Njihov miris me je "prosvjetlio" :D i naveo na ovu savršenu kombinaciju!
Sastojci
10 tanjih kora za savijače
cca 1 dl. ulja
800 gr. svježeg sira
100 gr. kajmaka
po potrebi soli
3 + 1 jaje
1 žličica praška za pecivo
1 velika žlica milerama
10-ak crvenih pečenih paprika "roga", oguljenih
malo sezama
Priprema
1.
Pečene paprike oguliti, isfiletirati, izrezati na tanke rezance (ili kockice) te posoliti.
2.
Umutiti tri jaja, dodati malo soli, ulja i na kraju sir, kajmak i pp.
3.
Paprike dobro ocijediti (njihovu tekućinu sačuvati) pa dodati nadjevu od sira.
4.
Uzimati dvije po dvije kore: prvu pokapati s malo ulja, drugu staviti preko pa na nju rasporediti nekoliko žlica nadjeva te umotati savijaču. Isto ponoviti sa ostatkom kora i nadjeva – dobićete 5 štruca.
Poredati ih u škrovadu obloženu pek-papirom, izbockati vilicom te zaliti ovim preljevom: Umutiti jedno jaje, dodati žlicu milerama i ostatak soka paprike s malo ulja.
5.
Posuti sezamom i peći na 200°C oko 45 min.
Posluživanje
Rezati i služiti ohlađeno.
Izvor: coolinarika.com (agatha)
Nema komentara:
Objavi komentar