Pages - Menu

ponedjeljak, 27. srpnja 2015.

MALINOVA FANTAZIJA SA GRIZOM

Kombinacija sastojaka iz špajza i ove vrućine urodila je odličnim kolačom čija priprema traje 15 min. Ohlađen u frižideru dostojna je zamjena bilo koje ljetne slastice. I opet fenomenalne maline,  krema od griza te  bijele čokolade sa finim preljevom za torte, desert je za uživanje.


 Sastojci
1 l mlijeka
150 grama šećera
250 grama maslaca ili margarina
150 grama pšeničnog griza
100 grama bijele čokolade
1 žlica ruma

2 vrećice vanili šećera
4 vrećice crvenog preljeva za torte
petit keksi
200-300 grama malina ili voća po želji
3 dcl vrhnja za šlag

Priprema
1.
Petit kekse poslažite u protvan veličine 20x30 cm.

2.
U litru mlijeka stavite šećer, vaniliju i nek zakuha. Tad dodajte griz i kuhajte par minuta dok se ne zgusne. Nakon toga ugasite štednjak i dodajte u griz margarin, čokoladu i rum i mješajte dok se ne otopi.


3.
Vrući griz prelijte preko keksa.

4.
Preljev skuhajte po uputama na vrećici.

5.
Preljev prelijte preko toplog griza pa u njega stavite voće.
Ostavite malo da se sve ohladi pa stavite u frižider.
Na kraju premažite šlagom.
Izvor: coolinarika.com  (lynda)

Nema komentara:

Objavi komentar