Kombinacija sastojaka iz špajza i ove vrućine urodila je odličnim kolačom čija priprema traje 15 min. Ohlađen u frižideru dostojna je zamjena bilo koje ljetne slastice. I opet fenomenalne maline, krema od griza te bijele čokolade sa finim preljevom za torte, desert je za uživanje.
Sastojci
1 l mlijeka
150 grama šećera
250 grama maslaca ili margarina
150 grama pšeničnog griza
100 grama bijele čokolade
1 žlica ruma
2 vrećice vanili šećera
4 vrećice crvenog preljeva za torte
petit keksi
200-300 grama malina ili voća po želji
3 dcl vrhnja za šlag
Priprema
1.
Petit kekse poslažite u protvan veličine 20x30 cm.
2.
U litru mlijeka stavite šećer, vaniliju i nek zakuha. Tad dodajte griz i kuhajte par minuta dok se ne zgusne. Nakon toga ugasite štednjak i dodajte u griz margarin, čokoladu i rum i mješajte dok se ne otopi.
3.
Vrući griz prelijte preko keksa.
4.
Preljev skuhajte po uputama na vrećici.
5.
Preljev prelijte preko toplog griza pa u njega stavite voće.
Ostavite malo da se sve ohladi pa stavite u frižider.
Na kraju premažite šlagom.
Izvor: coolinarika.com (lynda)
Nema komentara:
Objavi komentar