Osvježavajuća ljetna torta s domaćim kupinama.
Sastojci
podloga od keksa
220 g petit beurre keksa
125 g maslaca ili margarina
2 žlice meda
krema
2 Dukat Brzo&Fino Cremoso kulinarskog krem jogurta
200 g sira (ABC i sl.)
180 g šećera u prahu
3 dcl vrhnja za šlag
2 želatine
1 dcl mlijeka
500 g svježih kupina
sok od pola limuna
Priprema
Podloga
1.
Samelji kekse, dodaj im maslac i med, dobro promiješaj i utisni rukama u kalup.
Krema
1.
Propasiraj kupine ili ih izmiksaj pa procijedi kroz gazu da ne ostanu koštice.
2.
Izmiješaj Cremoso jogurt, sir i šećer u prahu u kompaktnu smjesu.
3.
Stavi 2 vrećice želatine u 10 žlica hladne vode (ili kako je navedeno u uputama) i ostavi deset minuta da nabubri.
1 dcl mlijeka zagrij da bude toplo (ne smije zakipiti), skini ga s vatre i dodaj nabubrenu želatinu da se otopi.
4.
Izmiksaj 3 dcl vrhnja za šlag, u to dodaj smjesu od jogurta, sira i šećera, sok od limuna, propasirane kupine i na kraju otopljenu želatinu.
Kremu izlij na podlogu i ostavi nekoliko sati da se stisne.
Izvor: coolinarika.com (mateuska)
Nema komentara:
Objavi komentar