Pages - Menu

subota, 4. srpnja 2015.

EVO KAKO ISPEĆI BISKVIT BEZ DA KRAJEVI IZGORE ILI BUDU TVRDI

Pecite biskvite na ovaj nacin, i necete  imati izgorjelih ili tvrdih krajeva..



Savjet


Sastojci
Stari rucnik,
metalna stipaljka (ona iz biroa) ili ziherica

Priprema
1.
Uzeti neki stari rucnik,odrezite jednu traku 20cm sirine, namociti ga dobro i samo malo ocijediti, tako da voda ne kapa. Pridvojstruciti  pa umotati  kalup i pricvrstiti sa metalnom stipaljkom ili sa zihericom. Nemojte stvljat vise struka, ako je predebelo ostace kolac prjesan..Ovu metodu koristim za sve biskvite koji trebaju duze vremena da se peku iz 2 razloga. Prvi je da se metal brzo  zagrije i zadrzava temeraturu,  ne trspontira temperaturu prema sredi. Posljedica toka, biskvit je od kraja vec pecen dok u sredi je jos hladan. Na sredi se  nabubri i u vecinom slucajeva pukne. Durgi razlog je da biskvit  na krajevima ne bude tvrd, nego socan i svjetli kao sto bih trebalo biti.. jos jedan savjet. Kad ispecete biskvit, izvadite ga odma iz klupa i okrenite ga odma naopacke, tako ce vam biti ravan gore i dole. Sa ovom metodom, biskvit treba duze vremena da se pece.
Izvor: coolinarika.com

1 komentar: