Sastojci za 8 osoba
1/2 kg tankih kora za pitu
1 kg patlidžana
5 kom. jaja
1 čaša kiselog vrhnja
1 žlica vegete
1 vrećica crnog mljevenog papra
1 vrećica praška za pecivo
1/2 čaše ulja
1 kitica peršina
1 čaša mineralne vode
Priprema
1.
Patlidžan oprati, oguliti i ispeći u pećnici. Prohlađen izrezati na kockice. Dodati vegetu, jaja umućena sa vrhnjem, prašak za pecivo, papar, ulje i sitno izrezani peršin. U škrovadu stavljati po 2 nauljene kore pa nadjev naizmjenično tako da na vrhu bude kora. Na završetku, prije pečenja, izrezati na kocke te zaliti mineralnom vodom pomiješanom sa malo ulja. Peći u zagrijanoj pećnici na 200°C
2.
cca pola sata (ovisi o pećnici), mora biti rumeno, hrskavo, a unutra pečeno.
3.
U slast!
Posluživanje
Koristiti pravokutnu škrovadu.
Može se jesti i toplo i hladno, uz jogurt, bijelo vino ili pivo.
0 komentari:
Objavi komentar