Pages - Menu

petak, 19. lipnja 2015.

RECEPT ZA NAJBOLJE ROLO OBLATNE NA NETU

Još jedan fini rolatić od svega par sastojaka, jednostavne i brze pripreme. Ovakvi recepti uvek dobro dođu za neke svečanije prilike, jer ne iziskuju mnogo vremena a kolač je efektan i veoma ukusan.


Sastojci

200 gr marcipana
100 ml slatke pavlake
100 gr čokolade
1 kašika meda
1 puna kašika nutelle
1 list oblatne


Priprema

1.
Prvo pripremiti ganache krem:
U šerpicu sipati slatku pavlaku i čokoladu izlomljenu na kockice. Staviti na vatru da se greje i mešati do tačke ključanja, tj. dok se čokolada potpuno ne istopi.
Ostaviti da se dobro ohladi, a zatim staviti kašiku meda i izmiksirati. Dodati kašiku nutelle i dobro izmešati.
2.
Oblatnu staviti između dve važne krpe da omekša. Voditi računa da se ne navlaži previše jer bi u tom slučaju bila žilava. Otprilike, 10 minuta je dovoljno tj. kada krajevi mogu da se saviju.
3.
Marcipan razviti pomoću oklagije na pek-papiru. To je najlaše uraditi ako se preko njega stavi razrezana kesa za zamrzavanje i pređe se oklagijom preko kese.
4.
Oblatnu premazati čokoladnim kremom. Zatim, pomoću pek papira, preneti marcipan na krem, odlepiti papir i pažljivo uviti rolat.
Malo ga, blagim pokretima, valjati po stolu da ima lep, okrugao izgled, pažljivo da ne bi pukao.
Rolat staviti na poslužavnik i ostaviti da se ohladi, pa iseći tankim nožem i servirati.

Posluživanje

Rolat se može i zamrznuti, ceo ili isečen.
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar