Pages - Menu

petak, 19. lipnja 2015.

MILKA PRINCES KROFNE-JEDNOSTAVNO I SLASNO!

Princez krofne Milka princezeSastojci za krofnice:
250 ml jaja (4 komada S klase, ili 5 komada A klase)
250 ml vode
125 ml ulja
150 g brasna
prstohvat soli
3 kasicice secera
Sastojci za fil:
3 pudinga od vanile
1 kasika brasna
1 l mleka
250 g secera
2 kesice vanilin secera
pola dijavit margarina
2 kasike prah secera
Sastojci za preliv:
100 g mlecne milka cokolade
3 kasike ulja

Priprema:
U mericu razbiti 4 jaja S klase, ili 5 jaja A klase. Izmeriti. Vrlo je vazno da bude 250 ml. U serpu sipati vodu, dodati ulje, so i secer i staviti da provri. Izmaci sa ringle pa dodati brasno i varjacom izmesati da se dobije gusto i glatko testo. Ostaviti 30 minuta da se testo prohladi, a zatim dodavati jaja iz 2-3 puta, sipajuci iz merice i mesajuci posle svakog dodavanja, dok smesa ne postane homogena. Moze se mesati varjacom ili mikserom, svejedno je. Smesa ce biti gusta, lepljiva i sjajna.Ukljuciti rernu na 200°C. Na pleh oblozen pek papirom vaditi grudvice testa uz pomoc kasicice. Grudvice testa neka budu velicine ping pong loptice. Krofne peci na 200°C oko 35-40 minuta, zavisno od rerne. Ne otvarati rernu tokom pecenja. Krofne su gotove kad se dobro zarumene, i kad pukotine izgube svetlo zuti ton.
Za pripremu fila sipati 800 ml mleka u serpu i dodati secer. U 200 ml mleka razmutiti puding, brasno i 1 vanilin secer. Kad mleko sa secerom provri sipati puding i skuvati. Fil prekriti celofanom dok se hladi da se ne uhvati korica pa ohladiti. Margarin izmiksati sa prah secerom i jednom kesicom vanilin secera. Sve sjediniti. Ohladene krofne preseci na pola, filovati kremom uz pomoc dresir kese i zvezdastog nastavka.Poklopiti gornjom polovinom krofne.
Istopiti na pari milka cokoladu i dodati ulje. Sve lepo izmesati pa preliti krofnice.
Napomene: Od ove mere ispadne 55 krofnica, svaka je velicine dva zalogaja.
Prijatno!
Izvor: http://tortekolaci.com/

Nema komentara:

Objavi komentar