Pages - Menu

subota, 27. lipnja 2015.

NJOKI OD PALENTE SA VRHNJEM I PARMEZANOM

Jednostavno i ukusno mogu služiti kao prilog uz gulaše a mogu se servirat kao samostalno jelo! Ja ga obično radim sa instant purom jer je jednostavnije vi ga možete raditi sa kukuruznom krupicom ako imate volje ja ću napisati jedno i drugo! Inače recept je iz jedne meni moje drage knjige o tjestenini samo sam ja napravila male preinake!
Njoki od palente sa vrhnjem i parmezanom
 
Sastojci
instant pure(ja sam radila odokativno pa vam postupak za nju neću pisati)
Od kukuruzne krupice ne presitne
350g kukuruzne krupice
1l i 250 ml vode
1 žlica soli
za preljev i posip
1 kiselo vrhnje
100g maslaca
1 vrećica parmezana

Priprema
1.
Odmah da naglasim ja sam ovo radila sa instant purom
2.
Puru standardno skuhajte u slanoj vodi

3.
Odmah dok je vruća pura oblikujte njoke žlicama tako da ih svaki put umočite u vruću vodu.
Ako bi vam teško išlo žlicom možete i rukama ali ih svaki put morate umočit u toplu vodu(RUKE)

4.
Tepsiju dobro namažite maslacem i slažite njoke jednog do drugog

5.
Po njima još malo natrgajte maslaca

6.
Prelijte vrhnjem i obilato pospite parmezanom

7.
Pecite na 200 stupnjeva 30 minuta dok ne porumene

8.
Ako radite sa kukuruznom krupicom,pustite vodu da proključa i lagano usipajte krupicu i mješajte i kuhajte na laganoj vatri 45 minuta
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar