Ako kojim slučajem još uvijek naletite na kakvu tikvicu ili omanju tikvu bilo bi dobro da isprobate ovaj recept.Može poslužiti kao super ukusna večera (ako imate volju kuhati 😉 ) ili kao fini međuobrok i zakuska.
Potrebno:
1 tikvica
2 žlice grisa
žlica mrvica
brasno po potrebi
2 jaja
sol, papar
vlasac
Priprema:
Naribati tikvicu i posoliti te ostaviti 20tak min.
Nakon toga protisnuti rukama da se ocijedi voda.
Dodati jaje, začine, gris, brašno i mrvice. Brašna dodavati toliko da smjesa bude gusta kao za palačinke.
Sa žlicom stavljati u vrelo ulje, pomoći si prstima ili drugom žlicom.
Peći do zlaćane boje :)
Poslužiti s ribanom mrkvicom i paradajzom.
Dobar tek!
Izvor: recipeci.com
Nema komentara:
Objavi komentar