Najbolja kombinacija maka, kreme i jagoda. Jednostavno a jako, jako fino :)
Sastojci
Biskvit od maka:
100 grama maslaca ili margarina (sobne temperature)
120 grama šećera
1 vanili šećer
prstohvat soli
4 žumanjka
150 grama maka
70 grama lješnjaka ili oraha
4 bjelanjka
1 žlica ulja
Krema:
200 grama svježeg sira
100 grama šećera
1 vanili šećer
1/2 l vrhnja za šlag
1 limun šećer ili sok od 1/2 limuna
1 vrećica preljeva za torte
voće po želji
Priprema
1.
Izmiksajte margarin sa šećerom, pa dodajte jedan po jedan žumanjak i polako sve ostale sastojke.
Na kraju rukom umješajte snijeg od bjelanjaka.
2.
Smjesu stavite u namazan i posut brašnom protvan veličine 20x30.
Pecite na 170 stupnjeva oko 20 min.
3.
Za kremu izmiksajte šlag pa dodajte šećer, vaniliju, limun i sir.
4.
Kremu namažite po biskvitu, pa po želji poslažite jagode, ili neko drugo voće.
5.
Preljev napravite po uputi na vrećici pa prelijte kolač.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar