Pages - Menu

četvrtak, 21. svibnja 2015.

TORTA S JAGODAMA-BEZ PEČENJA!

Fina osvjezavajuca tortica kao stvorena za nadolazece ljetnje vrucine!Mozete koristiti bilo koje sezonsko voce,u ovom slucaju meni omiljene jagodice!
http://cdn.coolinarika.net/image/torta-od-jagoda-koja-se-ne-pece-zocacro-841830cc5d9997d39862868a57b8ba25_view_l.jpg?v=0

Sastojci

    Za podlogu:
    200 gr digestiv keksa (moze i bilo koji drugi)
    1 dl (100ml) przenih,mljevenih badema ili ljesnjaka
    100 gr maslaca (otopljenog)

    Za nadjev:
    3 dl (300ml) slatkog vrhnja
    3 dl (300ml) kiselog vrhnja
    150 gr secera u prahu (200 gr ako volite sladje)
    10-12 gr zelatine u prahu
    6 kasika hladne vode za natopiti zelatinu
    3 kasike soka od limuna ili limete
    naribana korica limuna ili limete za posuti odozgo
    500 gr jagoda

Priprema
    1.

    Sameljite keks i przene bademe i u to dodajte otopljeni maslac.Dobro promjesajte da se sastojci sjedine i utisnite dobro  na dno podmazanog kalupa promjera 22 cm (moze i 24 cm).Ostavite na hladno dok pripremate nadjev.
    2.

    Za nadjev prvo natopite zelatinu sa hladnom vodom i ostavite da nabubri.Za to vrijeme umutite slatko vrhnje sa secerom u prahu ,u njega dodajte kiselo vrhnje,sok od limuna ili limete i dobro sve izmjesajte.
    3.

    Sada uzmite nabubrenu zelatinu i zagrijte je u mikrovalnoj ili na stednjaku na laganoj temperaturi da se otopi i u tankom mlazu dodavajte u smjesu od slatkog vrhnja i kiselog vrhnja,sve vrijeme miksajuci.
    4.

    Jagode operite,posusite, ocistite od peteljki i ostavite ih citave.Gusto ih poslazite jednu do druge na pripremljenu podlogu i zalijte nadjevom od slatkog i kiselog vrhnja.Odozgo pospite naribanom koricom limuna ili limete.Sve stavite u hladnjak da se stisne i posluzite.
    5.

    Napomena:Ja sam koristila kalup promjera 22 cm i bio je pun do vrha i torta dosta visoka.Moze se koristiti i kalup od 24 cm ,ako zelite da je  torta niza ili ako nemate manji kalup!
    6.

    Tortu mozete odozgo ukrasiti jagodama i zaliti crvenim prelivom za tortu.To radite u kalupu veceg promjera,jer u manjem vam nece stati.Ili mozete ostaviti malo mrvica od podloge ,pa posuti po torti i poslagati voce!Varijacija je bezbroj,pustite masti na volju!Dianamakarska je odozgo posula sa ribanom bijelom cokoladom i jagodice odozgo,super idejica!
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar