Sezona tikvica je uveliko počela, što me posebno raduje! Danas sam ih punila sirom, susamom i peršunovim listom, zapekla u rerni i za manje od sat vremena imali smo fini, brzinski, letnji ručak...
Sastojci
3 manje tikvice
200 gr. kremastog sira
dve kašičice prepečenog susama
tri čena belog luka
šaka seckanog peršunovog lista
so, suvi začin
Priprema
1.
Tivice dobro oprati (ne moraju se ljuštiti), prepoloviti po dužini i blago izdubiiti.
Susam blago prepeći na suvom teflonskom tiganju.
Zatim u činiji pomešati sir, susam, beli luk, peršun i začine, pa malom kašičicom puniti tikvice ovim nadevom.
Pleh obložiti peki-papirom, poprskati maslinovim uljem i poslagati tikvice.
Peći u rerni dok tikvice ne porumene (oko 15,20 minuta na 180 stepeni).
Posluživanje
Ovo je mala mera, od tri male tikvice, tako da ukoliko želite da ih jedete kao glavno jelo, potrebno je duplirati sastojke. Brzo se sprema a veoma je ukusno! :)
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar