Pogačice se mogu služiti uz jela od mesa, sa paradajz sosom, pavlakom ili krem-sirom. ...Ili kako ko voli.
Sastojci
-
500 g.
krompira
-
200 g.
prezli
-
2
jajeta
-
2 struka
mladog crnog luka
-
1 kašika
margarina
-
so, biber, začin, brašno za valjanje
-
ulje za prženje
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Kuvani krompir ugnječiti kao za pire. Ostaviti da se ohladi. Dodati margarin, pa izmešati.
-
2
Izdinstati mladi
luk. Umutiti jaja, dodati ih krompiru zajedno sa crnim lukom i
prezlama. Posoliti, pobiberiti, začiniti suvim začinom. Izmešati sve da
se dobije jednolična masa.
-
3
Formirati pogačice koje se uvaljaju u brašno sa obe strane. Poređati na tanjir i ostaviti u frižideru da se odbro ohlade.
-
4
Nema komentara:
Objavi komentar