Sastojci
- Broj osoba:
- 1 casa= 250 ml
- 28 grancica bagrema
- 2 case vode
- 500g secera
- 1,5 kasicica limuntusa
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
1
Grancice sa cvetovima dobro oprati i osusiti na krpi.
-
2
Prokuvati vodu sa secerom, ostaviti da se prohladi. U prohladjeno dodati limuntus, promesati i ostaviti da se ohladi skroz. U hladan sirup staviti bagrem.
-
3
Dobro poklopiti serpu (ja sam stavila alufoliju umesto poklopca). Ostaviti na hladnom i tamnom mestu da odstoji 24 h.
-
4
Posle tog vremena procediti sirup, staviti ga u serpu da provri. Vruc sipati u tegle ili flase, dobro ih zatvoriti, utopliti i ostaviti da se polako hlade (tegle moze se okrenuti naopacke).
Posluživanje
Od ove kolicine sastojaka dobit cete oko 600 ml sirupa.Ukoliko zelite vise poduplajte ili potruplajte sastojke :) . Razrediti sa vodom po ukusu (dosta je slatko). Sirup ima jako prijatan i miris, i ukus- toplo preporucujem da ga probate :)Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar