Pages - Menu

nedjelja, 24. svibnja 2015.

DOMAĆI SLADOLED OD KOKOSA BEZ JAJA

...sa dodatkom bijele čokolade i bez jaja. Bogat i neodoljivo kremast…
Sladoled od kokosa_pogled izbliza

Sastojci

    Domaće kokosovo mlijeko
    250 ml vode
    60 g kokosovog brašna

    Sladoled
    150 ml kokosovog mlijeka
    150 g punomasnog kiselog vrhnja
    150 ml slatkog vrhnja
    75 g šećera
    75 g bijele čokolade
    4 žlice kokosovog brašna
    1/2 žličice arome vanilije


Priprema

    KOKOSOVO MLIJEKO
    1.
    Vodu i kokosovo brašno stavite u lonac i zagrijavajte na laganoj vatri uz stalno miješanje pjenjačom. Kada proključa, kuhajte još 2-3 min. Maknite s vatre i ostavite da odstoji 4-5 min (otklopljeno).
    2.
    Zatim ga prebacite u multipraktik i miksajte nekoliko minuta na najvećoj brzini dok ne dobijete smjesu nalik kašici.
    3.
    Na odgovarajuću posudu stavite cjedilo, a preko cjedila rasprostrite čistu gazu pa na nju stavite dobivenu smjesu kokosa i vode.
    4.
    Gazu zatvorite, dobro stisnite i napravite zavežljaj pa rukama stišćite i cijedite. Ono što će se cijediti iz gaze jest kokosovo mlijeko.
    5.
    Kad ste izmrcvarili gazu i ocijedili svo mlijeko, još ga jednom procijedite kroz cjedilo.
    6.
    Od ove količine, dobit ćete oko 150 ml kokosovog mlijeka.
    SLADOLED
    1.
    Slatko vrhnje istucite u čvrst šlag, a bijelu čokoladu otopite i ostavite da se malo ohladi.
    2.
    U posebnoj posudi mikserom istucite kokosovo mlijeko, kiselo vrhnje, šećer i aromu vanilije. Tucite dok se šećer ne otopi i dok se na površini ne pojave mjehurići.
    3.
    Zatim tu smjesu malo po malo dodajte šlagu uz stalno miješanje pjenjačom. Na kraju dodajte otopljenu čokoladu i kokosovo brašno pa sve zajedno još kratko istucite mikserom.
    4.
    Dobivenu smjesu izlijte u plastičnu posudu s poklopcem pogodnu za zamrzavanje i stavite u zamrzivač na najmanje 4 sata.

Posluživanje

Sladoled naravno možete napraviti i sa kupovnim kokosovim mlijekom. Ali zaista preporučam da ga probate napraviti kod kuće. Ne samo da je jeftinije, već ne sadrži hrpu dodataka i konzervansa, gotovo je za 15 min, a okusom je bogatije i ukusnije od kupovnog.

Od ove količine dobit ćete nešto malo manje od litre finog kremastog sladoleda. A da bi sve skupa bilo još efektnije, sladoled pospite bijelom i tamnom čokoladom i poslužite u kokosovom orahu. ;)
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar