Sastojci
Za biskvit:
- 8 jaja
- 200 g šećera
- 1 margarin
- 4 jušne žlice glatkog brašna
- 200 g čokolade u prahu
- 2 dcl hladnog mlijeka (upotrijebit ćemo ga tek kad se kolač ispeče)
Za fil:
- 0,5 l vrhnja za šlag
- 400 g čokolade za kuhanje
Priprema
- Vrijeme pripreme:
-
1
Istucite žumanjke sa šećerom pa dodajte margarin koji je odstajao na sobnoj temperaturi, brašno, čokoladu u prahu i na kraju bjelanjke koje ste istukli u drugoj posudi.
-
2
Smjesu stavite peći u namašćen lim, a kad se kolač ispeče ( ja imam pećnicu na plin pa vam ne mogu točno reći na koliko stupnjeva peći i koliko vremena, možda otprilike 40 min. na 200 stupnjeva) prelijte ga sa 2 dcl hladnog mlijeka.
-
3
Fil: Vrhnje za šlag i čokoladu za kuhanje iskidanu na manje komade stavite kuhati u posudu na laganoj vatri dok se čokolada ne otopi. Ne smije zakuhati!!
-
4
Prelijte fil preko biskvita i ostavite kolač na sobnoj temperaturi da se ohladi.
-
5
Kasnije ga stavite u hladnjak i režite ga sutradan.
Posluživanje
Vrhnje za šlag se ne tuće nego ga u tekućem stanju stavimo kuhati s čokoladom.Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar