Sastojci
Za tijesto:
- 3 jaja
- 200 g šećera
- 100 ml ulja
- 150 ml mlijeka
- 150 g Pšeničnog glatkog brašna
- ½ vrećice Praška za pecivo
- 150 g Maka
Za premazivanje:
- 100 g Džema višnja
Za čokoladnu glazuru:
- 100 g čokolade
- 80 g maslaca
- 2 žlice šećera u prahu
- 3 žlice vode
Priprema
- Težina:
-
1
Jaja i šećer pjenasto izmiješajte. Zatim umiješajte ulje, a naizmjenično dodajite brašno pomiješano s praškom za pecivo, mlijeko i mak.
-
2
Dobro izmiješanu smjesu izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju pa pecite u pećnici zagrijanoj na 175°C oko 40 minuta.
-
3
Za čokoladnu glazuru rastopite čokoladu, vodu i šećer na pari. Kad dobijete glatku masu, maknite s pare i umiješajte rastopljen maslac.
-
4
Pečeni kolač ohladite, premažite džemom od višanja i prelijte čokoladnom glazurom.
Posluživanje
Kolač narežite na kocke i ukrasite čokoladnim ukrasima.Savjet
Rastopite marmeladu s malo vode kako biste lakše i ravnomjernije premazali kolač.Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar