Pages - Menu

četvrtak, 9. travnja 2015.

DALMATINER

Jako jednostavan i brz za pripremu, naširoko poznat kolač po svom ukusu i izgledu.Pripremu dodatno olakšavaju mjere u žlicama da ne gubite vrijeme na vaganje.Isprobajte,bit ćete oduševljeni!
Dalmatiner

Sastojci

  • Bijeli biskvit

  •  6 bjelanjaka
  •  6 žlica šećera
  •  6 žlica brašna
  •  1 žlica ulja
  •  pola praška za pecivo
  • Tamni biskvit

  •  6 žumanjaka
  •  6 žlica šećera
  •  6 žlica brašna
  •  2 žlice kakaa
  •  1 žlica ulja
  •  1 dl mlijeka
  •  pola praška za pecivo
  • Preljev biskvita

  •  0,5 l mlijeka
  •  5 žlica šećera
  • Krema

  •  1 l mlijeka
  •  3 pudinga od čokolade
  •  10 žlica šećera
  •  1 margarin
  • I još

  •  500 ml slatkog vrhnja
  •  100 g čokolade (naribane)

Priprema

  1. 1
    Za bijeli dio biskvita umutiti bjelanjke sa šećerom, zatim dodati žlicu ulja, brašno i pola praška za pecivo. Dobivenu smjesu stavljati žlicom u tepsiju u obliku loptica s manjim razmacima.
    Za tamni dio najprije izmiksati žumanjke sa šećerom, dodati mlijeko, žlicu ulja, a zatim brašno izmješano s kakaom i pola praška za pecivo. Tamnu smjesu polako stavljati između bijelih loptica. Ne treba je ravnati jer će se obe smjese izmješati. Tijekom pečenja će se sama poravnati. Peći na 200 C.
    Za preljev prokuhati mlijeko sa šećerom. Hladan biskvit preliti toplim preljevom.
    Za kremu skuhati puding na litri mlijeka s 10 žlica šećera i ohladiti. Margarin pjenasto izmiksati, zatim ga dodati pudingu i još malo miksati da se sjedini. Kremom premazati biskvit.
    Slatko vrhnje izmiksati i premazati preko kreme. I na kraju posuti ribanom čokoladom.
    Veličina moje tepsije je 34×40. 

Nema komentara:

Objavi komentar