Sastojci
- ZA KORU:
- 4 bjelanjka
- 4 s.kasike secera
- 125 gr mljevenih oraha
- 1 s. kasika brasna
- 1. cajna kasika kakaa
- 1 kesica v. secera
- ZA FIL:
- 4 zumanjka
- 5 s.kasika secera
- 150 gr putra
- 2 kes. v.secera
Priprema
- Težina:
-
1
Bjelanjke umutiti u cvrst snijeg, dodajuci secer i v. secer, dodati brasno pomijesano sa kakaom i na kraju dodati orahe. Sve lagano izmjesati.
Peci na T 200 *C oko 10-15 min. zavisi od rerne, proba cackalicom.
Ja sam pekla u kalupu br.24
-
2
Za fil, kuhati zumanca pomijesana sa secerom na laganoj vatri. Kod mene je jacina do 9, a ja sam kuhala na 2. ili skuhati na pari.
-
3
Ohladjen fil pomijesati sa izradjenim putrom.
Fil preko kore...i to je to.
Posluživanje
U ORGINALU IDE PREKO COKOLADNA GLAZURA, ALI POSTO MI NISMO LJUBITELJI....JA SAM POSULA SA ORASIMA...ISTO PO ORGINALU, ZUMANJCI SE NE KUHAJU, VEC IDU SVJEZI...PA VI KAKO VOLITE.Izvor: coolinarika.com (crnamacka)
Nema komentara:
Objavi komentar