Dosad nikad nisam radio s toliko mekanom, a podatnom
smjesom iz koje su nastali tako ukusni keksi. Za razliku od ostalih
receptata za prhke kekse, u ove ne idu jaja pa su idealni za one koji su
alergični na njih. Možda nisu najatraktivniji keksi na svijetu, ali su
izvrsnog okusa, tako da ih preporučam svima. Recept je preuzet iz knjige
One Girl Cookies autorice Dawn Casale.
Sastojci
-
250
g glatkog brašna
-
1
čajna žličica soli
-
100
g mljevenih lješnjaka (ili oraha, badema...)
-
170
g maslaca
-
115
g krem sira
-
150
g šećera
-
1
vanilin šećer (preporuka - bourbon vanilin)
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 40 min
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Ugrijati pećnicu na 180 C.
-
2
U posudi izmiješati brašno s lješnjakom i soli.
-
3
U drugoj posudi miksati maslac
(prethodno omekšao na sobnoj temperaturi) s krem sirom, šećerom i
vanilin šećerom, sve dok se ne poveže.
-
4
Izliti smjesu maslaca u prvu posudu s brašnom i dobro izmiješati.
-
5
U tepsiju u koju smo stavili papir za pečenje slagati kuglice veličine oraha.
-
6
Peći 14-16 minuta, sve dok rubovi
ne dobiju laganu boju. Keksi ne smiju potamniti, dovoljno je samo da je
dno pečeno, a hlađenjem će se stegnuti. To je to.
-
7
Napomena: Po
želji ih prošarajte otopljenom bijelom ili tamnom čokoladom ili ih
spajajte gustim ganacheom, no nije potrebno jer su sami po sebi jako
ukusni.
Izvor:
coolinarika.com (Vazduh)
Nema komentara:
Objavi komentar