Sastojci:
Za svaku koru (ukupno pecite 3 kore, tako da za ukupne sastojke sve treba pomnožiti sa 3): 5 bjelanaca, 120 g šećera, kašika kakaa, kašika brašna, na vrh noža praška za pecivo i 150 g oraha.
Prvi fil: 10 žumanaca , 150 g šećera , 3 kašike brašna , 2 kesice vanillin šećera, 1/2 l mlijeka i 250 g margarina.
Drugi fil: 3 jajeta , 5 žumanaca , 200 g čokolade, 250 g margarina i 250 g šećera u prahu.
Priprema:
Umutite bjelanca, dodajte šećer kašiku po kašiku, i na kraju stavite kakao, orahe i brašno s praškom za pecivo. Ispecite tri kore i ohladite ih. Za prvi fil izmiješajte žumanca, šećer i vanilin šećer, i skuvajte u prokuvanom mlijeku da dobije gustinu. Ohladite i dodajte umućen margarin. Za drugi fil na pari skuvajte dok se ne zgusnu umućena jaja i žumanca s čokoladom. U ohlađen fil dodajte posebno umućen margarin sa šećerom u prahu. Tortu filujte tako da na prvu koru stavite prvi fil (žuti), pa preko njega drugi (tamni). Isto ponovite i s ostale dvije kore. Dekorišite po želji.
Izvor: kolektiv.me / korisno.net
Nema komentara:
Objavi komentar