Pages - Menu

srijeda, 4. ožujka 2015.

PIZZETE

Mnogo ukusno i praktično jelo koje možete unaprijed pripremiti i držati u zamrzivaču dok vam ne zatreba..Probajte! Pizzete > Da Se Ima  GG9

Sastojci

  • Tijesto

  •  1 kg brašna
  •  2 dl ulja
  •  3 dl mlijeka
  •  4 dl vode
  •  1 žličica šećera
  •  1 žlica soli
  •  1 svježi kvasac
  • Premaz

  •  1 maslac ili margarin
  •  3 žumanjka
  •  1 kiselo vrhnje
  •  400g salame,šunke ili šta volite
  • I još

  •   kečap i malo paradajza
  •   origano
  •   sir za ribanje

Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1 Pizzete > Da Se Ima /slika/2040111/
    Kvasac staviti u malo mlakog mlijeka sa šećerom, u brašnu napraviti udubljenje i dodati ulje,nadošli kvasac ,po strani sol ...da ne dođe odmah u dodir s kvascem! Postepeno dodavati mlaku vodu i mlijeko,može se u startu pomješati!


    Zamijesiti glatko tijesto,podjeliti na četiri djela i ostaviti da se diže oko pola sata!
  2. 2 Pizzete > Da Se Ima /slika/2040115/
    Dok se tijesto diže ,pripremiti premaz tako da se izmuti ili izmiksa omekšali maslac,doda mu se žumanjci i vrhnje!

    Ja sam u pizzu stavila salamu ,koju sam naribala! Može se staviti bilo šta što volite i u obliku koji vam paše ...na kockice ,na šnite ...
  3. 3 Pizzete > Da Se Ima /slika/2040117/
    Sada razvaljati svaki komad tijesta na veličinu velike tepsije od rerne! Obavezno na papiru za pečenje posipanom sa malo brašna"
    Premazati sa četvrtinom premaza i posuti sa četvrtinom salame!
    Zarolati u rolat!
  4. 4 Pizzete > Da Se Ima /slika/2040121/
    Rolate zamotati u aluminijsku foliju i staviti u zamrzivač!

    Prije pečenja ostaviti na sobnoj temperaturi oko sat vremena,čim vidite da se može rezati ,narezati na 2cm ili tanje ako vam više paše! 

    Takve ružice premazati sa kečapom,paradajzom i origanom i posuti ribanim sirom!

    Odmah peći bez dizanja na 200 stupnjeva dok ne porumeni!


  5. 5 Pizzete > Da Se Ima /slika/2040129/
    Ako trebate odmah pizzete ,ispecite ih odmah ,ja sam dvije ispekla ,dvije zamrznula ,znači ako ne zamrzavate isto ne dizati ,samo narezati ,premazati i peći!

Posluživanje

Evo ja ih i sada imam u zamrzivaču ,jako su korisne ako trebate za neki party i znate da ćete biti u gužvi...

NAPOMENA _ SMANJILA SAM KOLIČINU MLIJEKA I VODE ZA DVAdl kada sam drugi puta pravila ,mada ni prvi puta nije bilo loše ,moglo se razvaljati i zamotati,ali ipak mislim da je za nijansu bilo premekano tijesto,sami ocjenite znate kako je sa dizanim tijestom :)
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar