Mnogo ukusno i praktično jelo koje možete unaprijed pripremiti i držati u zamrzivaču dok vam ne zatreba..Probajte!
Sastojci
Tijesto
- 1 kg brašna
- 2 dl ulja
- 3 dl mlijeka
- 4 dl vode
- 1 žličica šećera
- 1 žlica soli
- 1 svježi kvasac
Premaz
- 1 maslac ili margarin
- 3 žumanjka
- 1 kiselo vrhnje
- 400g salame,šunke ili šta volite
I još
- kečap i malo paradajza
- origano
- sir za ribanje
Priprema
- Težina:
-
1
/slika/2040111/
Kvasac staviti u malo mlakog mlijeka sa šećerom, u brašnu napraviti udubljenje i dodati ulje,nadošli kvasac ,po strani sol ...da ne dođe odmah u dodir s kvascem! Postepeno dodavati mlaku vodu i mlijeko,može se u startu pomješati!
Zamijesiti glatko tijesto,podjeliti na četiri djela i ostaviti da se diže oko pola sata!
-
2
/slika/2040115/
Dok se tijesto diže ,pripremiti premaz tako da se izmuti ili izmiksa omekšali maslac,doda mu se žumanjci i vrhnje!
Ja sam u pizzu stavila salamu ,koju sam naribala! Može se staviti bilo šta što volite i u obliku koji vam paše ...na kockice ,na šnite ...
-
3
/slika/2040117/
Sada razvaljati svaki komad tijesta na veličinu velike tepsije od rerne! Obavezno na papiru za pečenje posipanom sa malo brašna"
Premazati sa četvrtinom premaza i posuti sa četvrtinom salame!
Zarolati u rolat!
-
4
/slika/2040121/
Rolate zamotati u aluminijsku foliju i staviti u zamrzivač!
Prije pečenja ostaviti na sobnoj temperaturi oko sat vremena,čim vidite da se može rezati ,narezati na 2cm ili tanje ako vam više paše!
Takve ružice premazati sa kečapom,paradajzom i origanom i posuti ribanim sirom!
Odmah peći bez dizanja na 200 stupnjeva dok ne porumeni!
-
5
/slika/2040129/
Ako trebate odmah pizzete ,ispecite ih odmah ,ja sam dvije ispekla ,dvije zamrznula ,znači ako ne zamrzavate isto ne dizati ,samo narezati ,premazati i peći!
Posluživanje
Evo ja ih i sada imam u zamrzivaču ,jako su korisne ako trebate za neki party i znate da ćete biti u gužvi...NAPOMENA _ SMANJILA SAM KOLIČINU MLIJEKA I VODE ZA DVAdl kada sam drugi puta pravila ,mada ni prvi puta nije bilo loše ,moglo se razvaljati i zamotati,ali ipak mislim da je za nijansu bilo premekano tijesto,sami ocjenite znate kako je sa dizanim tijestom :)
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar