Pages - Menu

srijeda, 11. ožujka 2015.

NEVALJALAC OD KEKSA -U POZITIVNOM SMISLU, BEZOBRAZNO JE JEFTIN

 

SASTOJCI

Fil

•  300g mljevenog keksa
•  4 jajeta
•  150g štauba (šećera u prahu)
•  100g mliječne čokolade
•  100g bijele čokolade
•  250g margarina

Tijesto
•  cca 250g Keks u komadima
•  cca 3dl Mlijeko za namakanje keksa

Prekrivač
•  100g čokolade za kuhanje
•  110ml slatke pavlake (vrhnja)



PRIRPEMA

Umutiti jaja sa šećerom i dodati mljeveni keks. Umućenu smjesu podjeliti na dva jednaka dijela.
Pola margarina otopiti na što laganijoj vatri, dodati izlomljenu mliječnu čokoladu i mješati dok se ne rastopi. Izliti u jednu polovicu smjese od keksa, promješati prvo kašikom da se sjedini pa onda mikserom ( da ne bi bilo prskanja ).
Ponoviti sve isto kao pod 2. samo sa bijelom čokoladom.
U manju tepsiju ili dublju tacnu (20×30) redati keks namočen u mlijeko, premazati svijetlom smjesom, složiti drugi red keksa namočenog u mlijeko, premazati tamnom smjesom i završiti s keksom. Da ne zaboravim napomenuti – namočenim u mlijeko :)

Napomena glede fila
 U originalnom receptu nema srednjeg redanja keksa nego ide bijeli fil pa tamni fil.
Za odozgo poslužila sam se omiljenom mi ganache kremom . Znači, zagrijati slatku pavlaku do vrenja, pa je preliti preko izlomljene čokolade. Lagano mješati dok se čokolada otopi, ubaciti u frižider, neka stoji tamo jedno sat i pol. Kad se fino stisne izraditi mikserom i premazati preko kolača.



P.S. U originalnom receptu je korišten plazma keks (mljeveni i u komadu za slaganje), a ja sam koristila obični petit keks.
P.S.S. Pravljenje kolač traje 30 minuta ako izuzmemo čekanje da se ganache rashladi i stisne.

Izvor: http://www.coolinarika.com/ http://recepti-torte-i-kolaci.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar