Rum kasato je definitivno jedan od najjednostavnijihkolača koji se sprema očas posla i ne iziskuje skupe sastojke.
Odovjite pola sata vremena i napravite ove ukusne štanglice
sa ukusom ruma i čokolade. Ova savršena kombinacija ukusa će osvojiti na
prvi zalogaj!
Pogledajte uputstvo sa receptom i saznajte kako se pravi rum kasato!
Potrebni satojci:
300g krompira,
300g mlevenog keksa,
200g čokolade,
140g margarina,
200g prah šećera,
1 kašika kakaa,
2 kašike ruma,
1 kašika ulja
300g mlevenog keksa,
200g čokolade,
140g margarina,
200g prah šećera,
1 kašika kakaa,
2 kašike ruma,
1 kašika ulja
Uputstvo:
Korak 1: Skuvajte krompir, ocedite
ga i ispasirajte, pa mu dodajte čokolade i 100g margarina. Čokolada i
margarin će se od toplote krompira istopiti. Sastojke sjedinite. Dodajte
mleveni keks, prah šećer, kakao i rum po želji.
Korak 2: Formirajte kolač-ploču,
na tacni ili u kalupu. Ostavite da se stegne i ohladi. Za to vreme da na
pari otopite 100g čokolade, 40g margarina, 1kašiku ulja. Isecite
štanglice kolača, pa ih umačite ili jednostavno prelijte pripremljenom
glazurom. Vratite u fržider da se sve stegne.
Prijatno!
Izvor: mogujatosama.rs
Nema komentara:
Objavi komentar