Sastojci
- 10 jaja (po mogučnosti domaća) radi lijepe žute boje
- 10 kašika šećera
- 10 kašika brašna
Agda
- 1,3 l vode
- 800 grama šećera
- 1 vanilija šećer
Priprema
- Težina:
-
1
Umutiti jaja sa šećerom. Mutiti toliko da tragovi od miksera ostaju.
-
2
Lagano, kašikom, NE MIKSEROM, umutiti kašiku po kašiku brašna.
-
3
Izliti u kalup oko 22×32 malo dublji.
-
4
dobro zagrijati pečnicu na 250°(dok se muti), kad se stavi peći smanjiti na 200° samo koji minut da lijepo porumeni i da se ufati korica odozgo. potom smanjiti na 150° i tako peći oko 1h. Provjeravat povremeno da ne zagori, ako je prejako smanjiti još malo. Provjera jeli pećeno: blago pritisnuti rukom ako se vraća dobro je.
-
5
staviti vodu, šećer, i van.šećer samo da prokuhajui skinut sa vatre.
-
6
dobro ohladit i patišpanj i agdu pa tek onda zaliti HLADNO-HLADNO
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar