Pages - Menu

utorak, 17. veljače 2015.

NEPEČENI KOLAČ,SA ČOKOLADNIM LOPTICAMA… ZA POLA SATA


NEPEČENI KOLAČ,SA ČOKOLADNIM LOPTICAMA… ZA POLA SATA

Sastojci
  • 1 Cheesecake Dolcela By Podravka
  • 1 žlica kakaa
  • 3 žlice mlijeka
  • 60 g maslaca
  • 350 ml mlijeka
  • 300 g svježeg sira (mascarpone)
  • 150 g čokolade 
  •  
  • Priprema

  •   Mješavini za podlogu dodajte kakao, navlažite s mlijekom i dobro izmiješajte.
    Dodajte otopljeni maslac, još jednom dobro promiješajte te ravnomjerno rasporedite u kalup za torte (Ø 24 cm).
    Utisnite žlicom da dobijete jednoličnu podlogu.
    Stavite u hladnjak na 20 minuta.
    Prašak za pripremu kreme uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom miješalicom (3 minute) da dobijete kremu.
    Dodajte sir mascarpone i miješajte dok ne dobijete jednoličnu kremu.
Dvije trećine kreme nanesite na ohlađenu podlogu u kalupu.
U ostatak kreme umiješajte otopljenu čokoladu.
Dobivenu kremu stavite u slastičarsku vrećicu, a zatim u kremu u kalupu za torte utisnite loptice (u obliku saća).
Posluživanje
Tortu dobro ohladite, najmanje 2 sata prije skidanja kalupa i poslužite.
Izvor:  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar