Sastojci
- Broj osoba:
- 1/2 kg cokoladnih napolitanki
- 250 g petit keksa
- 1 l mlijeka
- 1 l slatkog vrhnja
- 3 zelatine (prozirne)
- 10 cokoladnih bananica
Priprema
- Težina:
-
1
Mlijeko ugrijati da bude mlako.
Zelatinu pripremiti prema uputi na vrecici te dodati u mlako mlijeko,promjesati i pustiti da se mlijeko ohladi.
-
2
U medjuvremenu izraditi slatko vrhnje.
-
3
U jednu posudu izmeljite petit keks, u drugu cokoladne napolitanke,a u trecu narezite bananice na sitnije komadice.
-
4
U ohladjeno mlijeko dodati pola izradjenog vrhnja i izmjesati dobro. Drugu polovicu ostaviti za ukrasavanje.
-
5
Izmjesano mlijeko sa vrhnjem velikom grabilicom ravnomjerno rasporedjivati u zdjelice sa keksima i bananicama.
-
6
Dobro promjesati sastojke.
-
7
U kalup 28 cm ( moze i 26 cm,ali je onda bas do ruba gore napunjeno) stavite masni papir na dno te istresite prvo cokoladnu smjesu i poravnajte,zatim smjesu od petit keksa te ponovno sve poravnajte i gore na to istresiti mlijeko sa bananicama.
-
8
Stavite u hladnjak preko noci da se sve dobro stisne.
-
9
Ukrasite po zelji.
Posluživanje
Ja sam koristila samo 1/2 l sl.vrhnja jer nisam htjela ukrasavati nego sam zlicu-dvije odvojila za malo premazati gore da bi malo ukrasila izgled torte. To neka bude vas slobodan izbor.Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar