Pages - Menu

petak, 27. veljače 2015.

NAJFINIJI RECEPT ZA BAJADERU: Bez miksera i pećnice, gotova za 20 minuta!

    bajadera



Ovo je recept za najukusniju bajaderu. Za nju vam ne treba ni pećnica, ni mikser, da bi je napravili morat ćete izdvojiti svega 20 minuta. 

          Sastojci:
    ● 9 žlica vode
    ● 20 dkg šećera
    ● 15 dkg mljevenih oraha, bademe ili lješnjake
    ● 25 dkg mljevenih Petit Beurre keksi
    ● 17 dkg maslaca
    ● 10 dkg čokolade za kuhanje
    ● malo ruma
    Za glazuru:
    ● 10 dkg čokolade za kuhanje
    ● malo ulja
Priprema:
1. U lonac dodajte vodu i šećer i  zagrijte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi.
2. Dodajte maslac, maknite s vatre i miješajte dok se ne otopi.
3. Kada se maslac potpuno otopi dodajte orahe i kekse te miješajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu.
4. Dobivenu masu podijelite na dva jednaka dijela.
5. Čokoladu otopite na pari i umiješajte je u prvi dio mase, a u drugi stavite malo ruma.
6. Na tacnu ili pladanj stavite masni papir za pečenje te prebacite prvi dio mase (s čokoladom) i rukama oblikujte kvadar te gornji dio i rubove zagladite nožem.
7. Na njega na isti način stavite drugu masu i učinite isto.
8. Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja te prelijte bajaderu.
9. Bajaderu ostavite u hladnjaku da se stisne te je idući dan narežite na kockice veličine po želji.
Izvor: Zadovoljna.hr preko: http://doznajemo.com

Nema komentara:

Objavi komentar