Sastojci
- 200 g smrznutog graška
- 200 g šargarepe
- 200 g krompira
- 200 g jabuka
- 1 limun
- 6 kašika majoneza
- 7 kašika kisele pavlake
- 250 ml supe od povrća
- 20 g želatina
- 5 jaja
- 1 crvena paprika
- 1 veza peršunnovog lista
- biber
- so
Jaja kuvati 10 minuta na tvrdo, staviti ih u hladnu vodu i pustiti da se ohlade, a zatim oguliti. Kockice šargarepe, graška i krompira kuvati odvojeno u slanoj vodi dok ne omekšaju pa ih izvaditi iz vode i ostaviti da se ohlade u potpunosti. Jabuke oguliti, izrezati na kockice i dodati sok od limuna.
Povrće i jabuke staviti u veliku zdelu. Majonez pomešati s kiselom pavlakom, sa soli i biberom i preliti preko povrća pa dobro promešati.
Supu od kuvanog povrća pomešati sa želatinom i otopiti na niskoj temperaturi pa pomešati sa smesom u zdeli. Ostaviti da se ohladi pa razvući u pravougaonik na odgovorajućoj foliji na radnoj ploči. U sredinu poređati skuvana jaja i urolati. Ostaviti u friižider preko noći da se ohladi i stegne.
Posluženje
Rolat servirati na pladnju i ukrasiti ga sa crvenom paprikom i peršunovim lišćem.
Izvor: http://kuhinjarecepti.com
Nema komentara:
Objavi komentar