Sastojci
biskvit;
-
5
jaja
-
5 v.ž
šećera
-
5 v.ž
glatkoga brašna
krema;
-
2
žumanjka
-
4 v.ž
šećera
-
5 dag
škrobnoga brašna(gustina)
-
3 v.ž
glatkoga brašna
-
2
vanilin šećera
-
5 dcl
mlijeka
-
15 dag
margarina
-
10 dag
šećera u prahu
još;
-
1-2
banane
-
2-3
kivija
-
čokolada za preljev
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 40 min
- Težina:
- Jednostavno
-
1
/slika/1788495/
Izmiksati tijesto za biskvit od
jaja,šećera i brašna pa ispeći biskvit u limu veličine oko 35*20 cm.Peći
na 180 stupnjeva oko 15 minuta-paziti da vam ostane svijetli.Ohladite
pa ga izrežite na 3 djela(uski dio da prekrije dno uskog kalupa za
kruh,širi a stane na vrh a ostatak stavite u sredinu).Skuhajte kremu odd
brašna,šećera,žumanjka i mlijeka.U ohlađenu izmjšajte s izrađenim
margarinom s šećerom.Na dno kalupa stavite plastičnu foliju-da bi
kasniije lakše izvadiili kolač.Na dno stavite uski dio biskvita i
pokrijte s pola kreme.Gore stavite banane prerezane na pola(ja sam
stavila samo jednu ali može i više)
-
2
/slika/1788497/
Prekrijte preostalim biskvitom i
premažite ostatkom kreme a gore poredajte kivi izrezan na deblj
šnite.Prekrijte najvećim komadom biskvita i dobro pritisnite.Zatvorite
folijom i ostavite par sati ili preko noći da stisne.
-
3
/slika/1786319/
Drugi dan preokrenite naopačke na pladanj i ukrasite čokoladom .Ili po želji šlagom.
Izvor:
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar