Ovaj kolač vraća me u djetinjstvo. Mama ga je često
pripremala i sada je ponovno došao red na njega, svakako probajte!
Sastojci
-
Biskvit:
6 jaja
-
6 žlica šećera
-
6 žlica brašna
-
malo Dolcela praška za pecivo
-
Nadjev:
1 kg jabuka
-
6 dcl vode
-
30 dag šećera
-
2 Dolcela pudinga od vanilije
-
2 vrečice Dolcela šlag hit (priprema s vodom)
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Biskvit: pjenasto umutiti
bjelanjke, dodati šećer, miksati dok se ne otopi, dodati žutanjke i na
kraju lagano umiješati brašno s malo praška za pecivo. Peći u tepsiji
veličine 40 x 25 cm u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva cca
10 min.
-
2
Nadjev: oguljene i naribane
jabuke kuhati u 6 dcl vode i 30 dag šećera dok ne omekšaju. Dok smjesa
zavrije ja ih kuham još otprilike 10 min. Kuhane jabuke dobro ocijediti i
posložiti ih po biskvitu. Odvojite dio soka i najprije ga malo
prohladite pa u njemu razradite 2 pudinga od vanilije. Ukuhajte u
ostatak soka. Gotov puding odma prelijte preko jabuka. Ohlađeni kolač
premažite sa šlagom.
Izvor:
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar