Pages - Menu

četvrtak, 12. studenoga 2015.

TORTA BELI ANĐEO - Vrlo izdasna, nema pecenja - prakticna za sve prilike

Vrlo izdasna, nema pecenja - prakticna za sve prilike

Sastojci 
Filovanje korica :
1 pakovanje korice za rozen tortu
2 kesice pudinga od vanile
1 litar mleka
200 gr bele cokolade
250 gr margarina
200 gr secera u prahu
200 gr mleka u prahu
500 gr slaga u prahu
3 dl hladne kisele vode
2 dl kisele pavlake
5 kasika secera kristala
2 kasike gustina
Ukrasavanje :
300 gr slaga u prahu
oko 2 dl hladne obicne vode

Priprema
1.
Od 1l mleka odvojiti oko 1 dl, pa u tome razmutiti 2 pudinga od vanile, 2. kasike gustina i 5 kasika secera, pa kad mleko provri, smanjiti temperaturu i postepeno uliti razmucene sastojke, stalno mesajuci, do zgusnjavanja. U jos toplo dodati 200 gr bele cokolade, mesati da se cokolada istopi i sjedini sa filom. Ostaviti da se ohladi, uz povremeno mesanje, da se ne bi uhvatila korica, jer ce u filu biti grudvica.
2.
Umutiti 250 gr margarina sa 200 gr secera u prahu i dodavati 200 gr mleka u prahu. Pre mucenja mikserom, i secer i mleko prvo pazljivo promesati, pa tek onda mutiti, da se ne napravi `oblak` od praha, sto vazi za sve praskaste sastojke (puding, slag i sl.). Kada je dobro umuceno, postepeno dodavati ohladjen fil.
3.
Posebno umutiti 500 gr slaga u prahu sa 3 dl hladne kisele vode i na kraju dodati pavlaku.
4.
Filovati celo pakovanje korica za rozen tortu: kora, fil, slag, kora, fil, slag... Tortu nafilovati dan pre sluzenja, da bi se korice i fil sjedinili.
5.
Umutiti 300 - 400 gr slaga sa oko 2 dl obicne hladne vode i premazati sve vidne delove torte. Kolicina slaga zavisi koliko zelite da ukrasite tortu i za koju priliku je pripremate.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar