Pages - Menu

ponedjeljak, 2. studenoga 2015.

NAJBOLJE TIJESTO I RECEPT ZA PALAČINKE KOJE SAM DO SADA PROBALA A ŠTO JE JOŠ INTERESANTNO DA SVE IDE PO 4 OD SASTOJAKA!

Ove palačinke budu fino meke i nisu ni malo masne ni gumene kada se zargizu.filujte ih po želji…..

Sastojci
tijesto za palačinke
4 jaja
400 gr. brašna
4 dcl. mlijeka
4 dcl. kisele-mineralne vode
4 kašike ulja
malo soli
1 kesica vanilin šećera

Priprema
1.
jaja žicom-mutilicom blago umutiti pa dodati polovinu brašna i mlijeka i sve dobro sjediniti.zatim u to dodati drugu polovinu brašna i  mlijeka,malo soli,vanilin šećer i ulje pa ujednačiti da nema grudvica.na kraju dodati kiselu vodu i dobro promješati.smjesu ostaviti 1’h u frižideru.
2.
tavu za palačinke podmazati sa par kapi ulja i dobro je zagrijati a zatim u nju izliti jednu kutlaču smjese,brzo i ravnomjerno je razliti na sve strane tave i peći par sekundi sa jedne strane,pa palačinku prevrnuti na drugu stranu i peći isto toliko.
3.
pečene palačinke slagati jednu na drugu,najgornju poklopiti drugim prevrnutim tanjirom i filovati ih po želji.
Izvor:  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar