Pages - Menu

ponedjeljak, 16. studenoga 2015.

MUSAKA OD PATLIDŽANA I PILETINE

Kada vam dosadi musaka od krompira ili tikvica, ovo je pravo osveženje.

Sastojci:

– pileće grudi – 2 kom

– patlidžan – 2-3 kom

– paradajz – 3-4 kom

– tvrdi sir – 150 gr

– beli luk – 1 čen

– zelen, so, biber, začini po ukusu

Priprema:

Patlidžane oprati, odseći repiće, osušiti. Iseći ih uzduž na tanke trake. Staviti u činiju, posoliti i ostaviti 20-ak minuta. Ocediti sok.

Pileće grudi oprati, osušiti i iseći svaki komad na 4 dela. Malo istucati, posoliti i pobiberiti.

Paradajz oprati, osušiti i iseći na kolutove. Beli luk i zelen, sitno iseći.

U tiganj staviti malo ulja, i propržiti trake patlidžana sa svake strane, 2-3 minuta. Staviti na papirni ubrus da upije višak masnoće.

Vatrostalni sud za pečenje(tepsiju) premazati uljem i staviti sloj patlidžana, da se malo preklapaju.


Odozgo staviti pileći file.


Ponovo patlidžan, pa piletinu. Nakon toga, stavite paradajz.

Posolite ga, pobiberite i pospite iseckanim belim lukom i zelenom. Odozgo pospite izrendanim sirom.


Peći u zagrejanoj rerni na  180 stepeni , 25-30 minuta.


Prijatno!

uspesnazena.com

Nema komentara:

Objavi komentar