Recept je sa neta. Neznam dali ovdje vec takav postoji, a i ako postoji, od viska glava ne boli i neka ga nadju oni koji, kao ni ja, do sada za njega nisu znali. Fin, lagan, kremasti desert koji jako podsjeca na mousse al chocolat.
SASTOJCI
300 gr krem sira (philadelphia, ricotta)
250 gr secera (ja sam stavila steviju)
200 ml slatke pavlake
1 instant cokoladni puding
120 ml mlijeka
100 gr cokolade
malo narezanih oraha za ukrasavanje
PRIPREMA
Krem sir ostaviti da omeksa na sobnoj temperaturi. Za tim izmjesati sir i secer. Posebno izmutiti vrhnje za slag da bude cvrsto, pa ga dodati siru. Malu vatrostalnu tepsiju obloziti celofanom pa istresti pola smjese.
Na pari otopiti cokoladu, dodati u preostali dio smjese, te dodati mlijeko i instant puding, pa sve dobro izmjesati dok se ne dobije cvrsta krema. Cokoladnu kremu rasporediti preko bijele, pa ostaviti naj manje 4 sata u frizider. Kad se dobro rashladi, kolac istresti na tacnu, skloniti foliju, pa ga ukrasiti sjeckanim orasima.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar