Pages - Menu

petak, 9. listopada 2015.

PUNJENI POHOVANI ŠAMPINJONI

Recept za sve ljubitelje pečuraka, tačnije šampinjona – punjeni pohovani šampinjoni. Sve sastojke za ovaj recept možete pronaći u obližnjem supermarketu, zato je on toliko sjajan. Pored savršenog ukusa, ovi mali slasni zalogaji su i veoma dekorativni. Ova vrsta jela spada u topla predjela, ali su veoma siti te mogu biti posluženi i kao vegeterijanski glavni obrok. :)
Punjeni pohovani šampinjoni.

Potrebno vam je:

1 pakovanje šampinjona (oko 20 komada),
225 g krem sira sa ukusom luka ili vlasca (kao beli luk),
1/4 kašičice belog luka u prahu, ali može i svežeg,
1/4 kašičice slatke paprike,
1/2 kašičice soli,
po izboru – 1 kašika tabasko sosa,
3 jaja,
šolja brašna,
prezla,
mast ili ulje za pohovanje.

Priprema: 

Punjeni pohovani šampinjoni – postupak izrade

Očistite i operite 20-ak šampinjona i pažljivo izvadite peteljke. Potrebno je da ostane udubljenje koje ćete nadevati filom od krem sira.

Zatim u posebnu posudu stavite krem sir, dodajte so, papriku, beli luk i tabasko sos i sve sjedinite kašikom.

Sada svaku pečurku napunite dobijenom masom.

Uzmite sada tri odvojene posude. U jednu stavite jaja i izmutite ih, u drugu brašno, a u treću prezlu. Kao i obično, uvaljajte šampinjone prvo u brašno, zatim u jaje (možete 2 puta, da bi bio čvršći sloj) i zatim u prezlu.

Stavite punjene šampinjone u frižider na 30 minuta. Za to vreme u dublju šerpu ili fritezu stavite dosta masti ili ulja i dobro zagrejte. Kada je vrelo, pomoću šupljikave kašike spustite punjene šampinjone da se pohuju.

Kada šampinjoni porumene sa obe strane, izvadite ih na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće. Zatim ih servirajte tople.
Izvor: kreativnirecepti.com

Nema komentara:

Objavi komentar