Pages - Menu

subota, 10. listopada 2015.

MEKANI I SLASNI JASTUČIĆI



Sastojci:
Biskvit:

-5 jaja
-220 g brašna
-180 g šećera
-1 žličica praška za pecivo
-125 ml ulja
-3 žlice kakaa
-125 ml vode
Krema:

-500 g svježeg kravljeg sira
-1 vrećica pudinga od vanilije (prašak)
-100 g šećera u prahu

Priprema:
Biskvit:

Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
Žumanjke pjenasto miksati sa 90 g šećera, miksajući dodati vodu i ulje.

Bjelanjke istući u čvrsti snijeg te dodati ostatak šećera (90g) i dobro izmiksati.
Drvenom kašikom bjelanjke lagano umiješati u smjesu od žumanjaka.
Brašno, prašak za pečenje i kakao izmiješati i dodati u smjesu od jaja i sve nježno promiješati.

Kalup nauljiti ili obložiti papirom za pečenje, položiti bisvkit i izgladiti površinu.

Priprema kreme:

U zdjelu staviti kravlji sir, puding od vanilije i šećer te sve izmiksati u glatku kremu.

Uzmite tuljac za ukrašavanje torti ili vrećicu (kojoj će te odrezati vrh) napunite kremom i pravite na biskvitu kvadratiće od sira.

Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva od 30 - 35min.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar