Pages - Menu

četvrtak, 22. listopada 2015.

KREMASTI ZALAZAK SUNCA

Ako ste kojim slučajem ljubitelj soka od naranče i kremastih kolača svježeg okusa, onda je ovaj kremasti izlazak sunca nešto baš za vas. 

POTREBNO:

Za biskvit:

5 jaja
5 žlica šećera
5 žica brašna
1 žlica kakaa
100 g čokolade za kuhanje
1 dl ulja
1 prašak za pecivo
150 ml čokoladnog mlijeka za preljev biskvita

Za bijelu kremu:

500 g bijelog kravljeg sira
180 g margarina
200 g šećera u prahu

Za žutu kremu:

700 ml soka od naranče
2 pudinga od vanilije
4 žlice šećera

PRIPREMA:

Za biskvit odvojiti žumanjca od bjelanjaka. Miksati žumanjca sa šećerom, dodati ulje i otopljenu čokoladu. Dodati brašno, prašak za pecivo i kakao. Na kraju umiješati posebno tučeni snijeg od bjelanjaka. Biskvitnu smjesu izliti u lim premazan maslacem i posipan brašnom, poravnati i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180ºC 25 minuta. Još vrući biskivt preliti čokoladnim mlijekom. Ohladiti.
Za bijelu kremu izraditi margarin sa šećerom u prahu kako bi dobili podatnu kremu. Sir dobro izraditi mikserom kako bi se postigla nježna i glatka struktura bez grudica pa ga umiješati u smjesu od margarina i šećera.
Za žutu kremu pomiješati prah za puding sa šećerom i jednim dijelom soka. Ostatak soka zakuhati pa u njega ukuhati puding. Kuahni puding ohladiti uz neprestano miješanje.
Biskvit premazati prvo bijelom kremom, preko nje nanijeti žutu kremu. Poravnati i pustiti da se sve skupa dobro ohladi. Rezati na kocke i poslužiti sa slatkim vrhnjem.
Dobar tek!
Izvor: recipeci.com

Nema komentara:

Objavi komentar