mmmm mocno i nadasve socno,obozavamo ovu ljepotu
Sastojci
BISKVIT
6 jaja
200 g šećera
200 g brašna
12 žlica ulja
3 žlice kakaa
1 pecilni prašak
KREMA:
500 ml slatkog vrhnja
200 g štaub šećera
450 g čokolade(može pola nugat mlječne pola za kuhanje)
PEKMEZ- za premazivanje biskvita kupina(moze bilo koji)
+ slatko vrhnje za ukrasiti s vanjske strane (po zelji) ili fondant
Priprema
1.
Ispecemo biskvi ,ohladimo i prerezemo da dobijemo tri kore.Kalup 26 ili 28
2.
Stavimo slatko vrhnje da se dobro zagrije i zatim ubacimo cokoladu i secer u prahu.Maknemo sa strane i miješamo dok se cokolada ne rastopi i sve ne sjedinji.Ostavimo malo da se prohladi.Kad se počne krema lagano stiskati spremna je za premazivanje preko kora.
3.
Slozimo prvu koru biskvita i premazemo je marmeladom,na to stavimo dio coko kreme.Ito sve ponavljamo do vrha.Okolo tortu po zelji ili ukrasimo sa tucenim slagom.
Izvor: coolinarika.com (balerinarokoko)
Nema komentara:
Objavi komentar