Pages - Menu

petak, 9. listopada 2015.

HRSKAVI PILEĆI PRSTIĆI

Iako je naziv ovog jela po malo šaljiv, ukus je neponovljiv. Hrskavi pileći prstići su recept koji možete poslužiti i za ručak, i za večeru, i za predjelo,  i kao slane zalogaje kada vam dođu gosti itd. Najbolje od svega je što nisu prženi u gomili masnoće, iako bi i tada bili ukusni, ali ipak moramo voditi računa i o zdravlju.
Hrskavi pileći prstići.
Potrebno vam je:

oko 750g belog pilećeg mesa,
2 jaja,
šolja brašna,
kupovne perece (za grickanje),
so i biber (i drugi začini po želji).
Od ostalog materijala vam je još potrebno: tepsija, papir za pečenje, čačkalice, malo ulja.

Hrskavi pileći prstići – postupak izrade

Uključite rernu na 2000C da se zagreva dok pripremate meso.

Piletinu isecite na kocke veličine oko 3 cm. Stavite u jednu činiju, posolite i pobiberite po ukusu i sve promešajte. Ukoliko želite, možete dodati i neke druge začine po vašem ukusu.

U jednu posudu izlite jaja i izmutite viljuškom. U drugu posudu sipajte brašno. Perece stavite u jednu providnu kesu i izmrvite oklagijom. Ne trebaju biti suviše sitne mrvice. Pripremite tepsiju tako što ćete u nju staviti papir za pečenje i premazati ga sa malo ulja. Sada svaku kockicu pilećeg belog mesa stavite u brašno, pa u jaje i zatim uvaljajte u mrvice od pereca. Postupak je isti kao kod klasičnog pohovanja.

Izmrviti perece.

Uvaljati piletinu u navedene sastojke.
Kada potrošite svo meso, poprskajte ga od gore sa malo ulja. Stavite piletinu u rernu da se peče sa svake strane 8 do 10 minuta. Ukoliko želite da ovi ukusni hrskavi pileći prstići budu tamniji, ostavite ih malo duže u rerni.

Ovako pečena piletina je spolja divno zlatna i hrskava, a iznutra vrlo meka i sočna. Poslužite je uz aromatični narezani krompir ili neki sos.
Izvor: kreativnirecepti.com

Nema komentara:

Objavi komentar