Pages - Menu

subota, 31. listopada 2015.

FRANCUSKI KROMPIR

Jednostavno jelo koje će voljeti cijela obitelj.

Sastojci:
    1 kg krumpira
    5-6 jaja
    1-2 para domaćih kobasica
      2 žlice ulje za prženje
    5 dl kiselog vrhnja
    Vegeta, sol i papar

Priprema:
 Skuhati krumpir u vodi ( ja kuham bez soli ), oguliti i narezati na ploške. Skuhati jaja,  oljuštiti ih i narezati na kolute. Skuhati jaja, oljuštiti ih i narezati na kolute
    U nauljenu posudu za pečenje poslagati pola narezanog krumpira i posoliti ga.
    Na krumpir poslagati narezana jaja......
    ....a zatim kobasice.
    Na kraju sve pokriti preostalim krumpirom,  posipati Vegetom, popapriti i posoliti.....
    ......pa preliti kiselim vrhnjem.
    Zapeći u pećnici na temperaturi 0d 180° C 20 do 30 minuta dok sve lijepo ne zarumeni.

Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar