Poznati dalmatiner u novom,malo promjenjenom ruhu :)
Sastojci
Smjesa 1.
6 bjelanjaka
6 žlica šećera
6 žlica brašna
1 žlica ulja
1/2 vrećice praška za pecivo
Smjesa 2.
6 žumanjaka
6 žlica šećera
6 žlica brašna
1 žlica kakao
1 žlica ulja
1 dcl mlijeka
1/2 vrećice praška za pecivo
Zaljev
3,5 dcl mlijeka
4 žlice šećera
Krema
1 litar mlijeka
3 pudinga od čokolade
12 žlica šećera
1 vrećica želatine
1/2 l slatkog vrhnja
1 kremfix
Priprema
1.
Pripremiti smjesu 1.i 2.na uobičajeni način.U lim stavljati žlicu bijelog, pa žlicu tamnog biskvita, dok se ne potroši pripremljena količina.Ispečen bisvit preliti s prokuhanim mlijekom i šećerom.Ohlađen biskvit prerezati na dva djela.
Pudinge skuhati u mlijeku sa šećerom.
U skuhano dodati želatinu.
Umutiti slatko vrhnje s kremfixom, pa to dodati u ohlađenu kremu.
Slagati:biskvi-polovica kreme-biskvit-drugi dio kreme-ukras po želji!
Izvor: coolinarika.com (jakica)
Nema komentara:
Objavi komentar