Pages - Menu

utorak, 15. rujna 2015.

KAKO DETALJNO I PRAVILNO OČISTITI HLADNJAK

Evo posla koji svi moramo  napraviti barem jedanput godišnje.

Sastojci
ocat
soda bikarbona

Priprema
1.
Iskopčati hladnjak iz struje.
Najbolje bi bilo smrznutu hranu prebaciti u drugi zamrzivač,ali ako ga nemate,onda navijte budilicu rano, dok je vani hladno da se hrana ne otopi.


2.
Najbolje je ostaviti da se hladnjak prirodno otopi,ali ako treba brzo otapanje, staviti lončić sa vrućom vodom.
Ispred hladnjaka staviti stari debeli ručnik,da "popije" vodu koja se otopila.

3.
Sve police i ladice koje se mogu izvaditi, dobro oprati i osušiti.

4.
Važno je očistiti posudicu za skupljanje vode, i pokupiti paučinu oko motora i između rešetki.

5.
Također četkicom iščetkati gumu oko vrata.

6.
Unutrašnjost nikako ne čistiti detergentima, već se u toplu vodu doda par žlica octa i sode bikarbone.
Koristiti NOVI sudoper,i prebrisati svu unutrašnjost hladnjaka.

7.
Sve obrisati još jednom čistom suhom krpom.
Prije nego se hladnjak opet ukopča u struju, vratiti ga na mjesto,pa neka miruje barem deset minuta. Ako se ljulja,staviti papirić.

8.
Dok hladnjak miruje, vratiti police. Dobro je staviti kuhinjske papire na police na vratima,kao što se vidi,meni je kapalo soka sa boce. Onda je lakše zamjeniti papir kad se uprlja.
Kad ostane limuna od cjeđenja, obavezno staviti da skupi neugodne mirise.
Za skupljanje mirisa još je dobro u malu čašicu staviti kavu ili sodu bikarbonu.

9.
Vratiti namirnice natrag. Dobro pregledati čemu je istekao rok trajanja. Ne znam zašto sam još uvijek čuvala hren od Uskrsa?

10.
Uključiti u struju. Ukrasiti hladnjak da bude cool :)
Cvijeće koje se drži na vrhu, lijepo otuširati u kadi.
Posudu sa sitnicama (ima svekrva) pregledati i izbaciti višak stvari.

Posluživanje
Čistiit jednom, dvaput godišnje. Ili kad se nakupi leda,kad klinci ostave zmarzivač malo otvoren...
Izvor: coolinarika.com  (annika)

Nema komentara:

Objavi komentar