Ovako ja spremam mleveni paradaiz za zimu, jako dobro stoji u flašicama od 2dcl.
Sastojci
5kg paradaiza
2 kašike soli
2 kašike šećera
2 ljute feferone ko voli ljuto
1 veza peršuna
Priprema
1.
Paradaiz preliti vrućom vodom, malo da stane da bi se kora bolje ogulila. Paradaiz oguliti, samleti na mlinu za meso. Mleveni paradaiz staviti u posudu dodati so, šećer, sitno seckan peršun i 2 feferone na vrhu malo narezane( ko ne voli ljuto nek ne stavlja feferone).
Staviti da se kuva, kad provri kuvati 15 minuta i toplo pakovati u flašice. Flašice dobro zatvoriti i ušuškati krpama da stoji tako dok se ne ohladi. Pre pakovanja feferone izvaditi (pojesti ko voli ljuto).Ovu količinu mlevena paradaiza kuvam iz dva puta, zbog toga što boja ostaje lepša a kad je manja količina pri kuvanju manje se kuva i ostaje više vitamina.Za pakovanje su podesne i boce od 7dcl sa širokim zatvaračem.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar