Pages - Menu

petak, 7. kolovoza 2015.

KROKETI OD TIKVICA

Prefina kombinacija tikvica i feta sira koje su urolane u kuglice i przene do zlatnozute boje . Izvana su hrskave , a unutra mekane i socne . Ja sam ih servirala sa Tzatziki umakom kao predjelo . Jednako su ukusne tople i sobne temperature .
 

Sastojci za 6 osoba
400 g naribanih tikvica
100 g feta sira
1 zlica rakije
1 rezanj cesnjaka
2 mlada luka
1 jaje
sol i papar
30 g brasna
15 g krusnih mrvica
I jos
brasno za uvaljati kuglice
ulje za przenje
Tzatziki umak

Priprema
1.
Tikvice operi i naribaj , pa ih lagano posoli . Sve dobro promijesaj i ostavi 10-tak minuta da ispuste tekucinu . Prebaci ih u platneni ubrus i dobro ocijedi od tekucine . Ocijedjene tikvice prebaci u zdjelu za mijesanje , pa dodaj namrvljenu fetu , rakiju , naribani cesnjak , usitnjeni luk , jaje , papar , brasno i krusne mrvice . Sve dobro izmijesaj u jednolicnu masu .

2.
Malom zlicicom grabi dio pripremljene smjese i medju dlanovima lagano urolaj kuglice zeljene velicine . Kuglice lagano uvaljaj u brasno i slazi ih na  pobrasnjen tanjur .

3.
Ugrij ulje i przi kuglice do zlatnozute boje . Przene kuglice prebaci na papirnati ubrus , da se dobro ocijede od ulja . Ocijedjene prebaci u servirnu zdjelu .

4.
Ove fine krokete od tikvica serviraj sa Tzatziki umakom , za koji recept mozete naci ovdje  ili pak umakom od rajcica , jednako ce biti ukusne . Mi smo ih jeli tople i sobne temperature i bili su jednako dobri .
Izvor: coolinarika.com    (LuAnn)

Nema komentara:

Objavi komentar