Pages - Menu

petak, 21. kolovoza 2015.

KORNIŠONI U TEGLI ZA ZIMNICU

Evo kako ih ja spremam i ne mjenjam nacin…
  Kornisoni za zimu
Sastojci
Na 1 staklenku:
2 zlicice secera
1 zlicica (puna) soli
1 parce luk

nekoliko zrna bibera
list do dva lovor
100 ml. 9% belog octa
vode koliko treba, da dopunite staklenku

Priprema
1.
Napunite staklenku kornisonima i sipajte odozgo sve sastojke. Onda dopunite vodom;
2.
Zatvorite, promuckajte i stavite staklenke u pecnicu;
3.
Prikljucite pecnicu na 50 C i vremenski sat na 20 min. Kada zazvoni, pojacajte pecnicu na 100 C i sat opet na 20 min.
Na kraju stavite pecnicu na 130-140 C i sat na 20 min. Kada zazvoni iskljucite pecnicu i ostavite staklenke da se unutra ohlade.
Posluživanje
Znaci vreme pripreme je 1 sat. Ovo mi je najlaksi nacin i na njemu mozete pripremati i kompote i ostalu zimnicu.
Inace, mozete staklenke zaviti u hartiju ili krpe, staviti u lonac i kuhati 20 min.
Izvor: coolinarika.com   (Pavloska)

Nema komentara:

Objavi komentar