Pages - Menu

srijeda, 19. kolovoza 2015.

DOMAĆI PINĐUR

Ovo je moja verzija pinđura po kome radim,meni je super ukusan i iskreno za nijansu ga volim više nego ajvar…jednostavan receptić,a tako ukusan..
  
Sastojci
4kg paprike za ajvar (crvena rog)
2kg oguljenog paradajiza
1/2 glavice češnjaka (bijelog luka)
1 veća vezica peršinovog lista
2 ravne žlice soli
4 žlice šećera
2.5dl ulja
1/2dl sirćeta
2 feferone

Priprema
Papriku ispeći na roštilju, oguliti ju i isjeckati na sitne komadiće(ne mljeti).Oguljeni paradajiz isjeckati i staviti na lagano ugrijano ulje i dodati mu sitno sjeckani češnjak i kuhati dok se paradajiz ne raskaša, dodati sjeckanu papriku, sjeckani peršinov list , sirće, sol,šećer, sjeckane feferone i kuhati oko 1h da dobije finu gustoću.Puniti teglice, koje dobro hermetički treba zatvoriti.Ovo je mjera za jednu turu nama obično bude dovoljno, dobije se oko 11 kom malih bočica od 3 dl, naravno, po želji udvostručite količinu sastojaka radi veće količine.
Izvor: coolinarika.com   (nelyca)

Nema komentara:

Objavi komentar