Pages - Menu

subota, 25. srpnja 2015.

ZAPEČENE SLANE PALAČINKE S TIKVICAMA

Smjesa za palačinke je od tikvica,zatim su punjene svježim sirom i šunkom ,prelivene vrhnjem i zapečene u pećnici. Palačinke se mogu servirti  tople i hladne,prekrasne su, lagane i kremaste.
 Zapečene slane palaćinke

Sastojci
palaćinke
350g brašna
200g ribanih tikvica + jedna crvena paprika(manja)
10 cvijetova tikvica(ako želite)
1 žlica praška za pecivo
3 jaja + sol
200ml mineralne vode
300ml mlijeka
fil1
500g svježeg sira
2 jaja
sol
fil2
400g sviježeg sira
100g šunke ili pancete ili pršuta
sol
2 jaja
preljev
400ml vrhnja za kuhanje ili 2 kisela vrhnja

Priprema
1.
Napravite od ovih sastojaka smjesu za palaćinke,da bude malo gušća ja sam sastojke stavila odokativno pa vi prilagodite

2.
Sfrigajte malo manje a deblje palaćinke

3.
Nemojte ih prepeći,od ove količine ćete dobiti 15 palaćinki,u porciju vam idu tri .

4.
Postoje dva fila samo sa sirom i sa šunkom, ja sam  radila s pola jednog pola drugog. Dakle palaćinke nafilujte ,zamotajte i posložite u namaštene  zdjelice ili plehove

5.
Zatim ih prelijte vrhnjem i pecite otp 40 min na 190 stupnjeva

6.
Možete ih servirati tople a i hladne
Izvor: coolinarika.com    (betinna)

Nema komentara:

Objavi komentar